Brief aan de politiek

De onderstaande brief is op 12 mei bezorgd bij alle fracties van de 2e kamer en Mark Rutte

Betreft: Generaal pardon voor asielzoekers die langer dan 5 jaar in Nederland zijn

Geachte

Het laatste generaal pardon voor asielzoekers, die om uiteenlopende redenen langer dan 5 jaar in Nederland zijn, was in 2007. Sinds die datum is er opnieuw een groep asielzoekers ontstaan die om geen verblijfvergunning hebben gekregen, maar ook niet naar het land van herkomst terug kunnen.

Het gaat hier dus om mensen die hier al 5 jaar of langer zitten, in sommige gevallen zelfs al bijna 20 jaar als ze net buiten de regeling van het laatste pardon vielen.

Deze mensen hebben vaak kinderen die hier zijn opgegroeid of zelfs zijn geboren. Kinderen dus, met geen enkele band met het land van hun ouders, maar die toch ook hier in Nederland nooit zeker zijn van hun toekomst. Daarnaast worden zij regelmatig gedwongen hun school en vrienden te verlaten bij overplaatsingen van het ene naar het andere AZC. Dit is ook een enorme aanslag voor de gemeenschap waar die mensen jarenlang hun thuis hebben gemaakt.

Voor deze groep mensen, die dus tussen wal en schip zijn gevallen, is de toestand onhoudbaar.

Daarom vragen zij, en vele betrokken geboren Nederlanders met hen, om een nieuw generaal pardon. Zodat deze groep mensen, waar binnen de huidige regelgeving geen oplossing voor is, uit deze onmogelijke situatie kunnen komen en hun bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij, en een zekere toekomst voor hun kinderen kunnen opbouwen.

Op 12 mei vindt de eerste demonstratie plaats om hun zaak onder de aandacht te brengen. Er zullen er meer volgen waarbij meerdere organisaties de koppen bij elkaar steken om deze zeer urgente zaak op de agenda te krijgen. 

Wij hopen en vertrouwen erop dat u van uw kant gaat helpen voor deze mensen snel een oplossing te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.